W zakładce PDGA znajdziesz informacje o stowarzyszeniu zrzeszającym graczy na całym świecie i korzyściach jakie daje członkostwo. Jak przebiega rejestracja? Wystarczy kilka kliknięć.
1. Wejdź na stronę www.pdga.com, rozwiń zakładkę Membership i kliknij Join & Renew
2. Wybierz kraj i rodzaj członkostwa
Upraszczając kwestię wyboru kraju, która nie jest związana z posiadaniem obywatelstwa ani innych dokumentów, wybierzmy Polskę. Jeśli nie ukończyłeś 18 lat albo ukończysz 18 lat w danym roku kalendarzowym wybierz Junior Membership. Jeśli ukończyłeś 18 lat wybierz między członkostwem Am i Pro. Różnica polega przede wszystkim na tym, że gracz Pro może podczas turnieju otrzymać nagrodę pieniężną. Gracz amator przyjmując taką nagrodę automatycznie zmienia kategorię członkostwa na Pro. Kategorię Am można zmienić na Pro w dowolnym momencie. Druga kwestia to dostępność turniejów – niektóre z nich wymagają członkostwa Pro, ale na takie imprezy jeszcze masz czas. W przykładzie wybraliśmy opcję Amateur Membership, ale pozostałe nie róźnią się znacząco.
Składka roczna wynosi 30$ dla graczy Pro, 20$ dla Am i juniorów a obowiązuje od dnia jej opłacenia do końca roku. Nie ma zniżek przy opłacaniu składki na więcej lat. Ciekawostką jest to, że wykupienie członkostwa 1. października lub później oznacza przedłużenie członkostwa na kolejny rok, czyli można mieć 3 miesiące gratis.
4. Opcje dodatkowe
Mamy możliwość rozszerzenia członkostwa i zaopatrzenia się w dyski, bag tagi, mini, koszulki. Można zostać także dożywotnim członkiem na całe życie.
5. Wypełniamy dane
Warto zaznaczyć subskrybcję do newslettera (pod datą urodzin), można to oczywiście zrobić później na stronie PDGA.
6. Opcje dodatkowe
Magazyn Disc Golfer to papierowe wydanie kwartalnika ukazującego się od 2009 roku. Wersje elektroniczne magazynu są wprawdzie dostępne
Pozostaje wybrać sposób płatności – dostępna karta kredytowa lub paypall. Na koniec dostaniemy informację, że karta członkowska przyjdzie do nas za 4-6 tygodni. Dostajemy dostęp do statystyk, zniżkę w sklepie itp.
No Comment